2011-05-04 22:56:49• hírek • Kocsis Zoltán

Barca – ManU a döntőben!


Nem várt helyről kapott némi segítséget a kicsit tartalékos és erősen kényelmes Manchester United a Schalke elleni Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján: a németek kapusától és edzőjétől. A „vörös ördögök" pedig nem kegyelmeztek, kényelmes játékkal is 4-1-re verték ellenfelüket.

Az első meccshez képest a két mester több helyütt is változtatott a kezdőcsapaton, így például a hazai oldalon kimaradt két gólszerző, Giggs és Rooney, míg a vendégeknél visszatért a védelem közepébe Höwedes és az első perctől lehetőséget kapott a mindössze 17 esztendős Julian Draxler. Vélhetően nem a változások miatt, ám az első húsz percben Farfan veszélyes távoli lövésén kívül nem sok minden történt. A németek meddő mezőnyfölényt alakítottak ki, ám az óvatos és türelmes Manchester így is veszélyesebb volt. Pontosabban lehetett volna, amennyiben Berbatov és Nani néhány esetben nem totojázik el egy-két lehetőséget.

Akárcsak kedd este Barcelonában, ezúttal is szűk fél óra elteltével élénkült meg a játék, ám ezúttal ezért mindkét csapat tett és gólok is születettek ekkor. Az elsőhöz kellett Ucsida eladott labdája, Gibson pazar passza és Valencia higgadt befejezése (26. perc), a másodikhoz pedig Neuer kapus kapitális potyája Gibson lövését követően (31. perc). Négy perccel később az angol középpálya is megirigyelte a németek korábbi hibáját, a megszerzett labdát Ucsida adta középre, a védők nem tudtak felszabadítani, Jurado pedig elemi erővel bombázott van der Sar kapujába.


A manchesteri örömünnepet nem tudta elrontani a Schalke
A manchesteri örömünnepet nem tudta elrontani a Schalke fotó: .manutd.com


Alig egy perccel később Valencia került közel ahhoz, hogy ismét kettőre növelje övéi előnyét, ám Höwedes a gólvonalról menteni tudott, a szünetig pedig már nem született újabb találat. A második félidő német rohamokkal, majd egy szép Anderson-lövéssel kezdődött, amikor Neuer igen nagyot védett. Ezt követően azonban békés labdázgatásba kezdett a két csapat, amely szép lett volna egy barátságos mérkőzés esetén, de kevés egy BL-elődöntőhöz. Ezt elsőként Ralf Rangnick unta meg, aki Höwedes helyett Huntelaart küldte pályára. Középső védő helyére középcsatár jött tehát a Schalkénél és ez nem maradt következmények nélkül.

Sir Alex Ferguson fiai egyből megérezték a vérszagot - mondjuk nem volt nehéz, hisz a német csapat, legjobb védője elvesztésével, nagyon „lyukassá vált" hátul, az angolok pedig lecsaptak a lehetőségre. A keselyű szerepét Anderson töltötte be, aki előbb egy kavarodás, majd Berbatov passza után talált a kapuba. A végén még Huntelaar és Edu megdolgoztatta kicsit van der Sart, Owen pedig Neuert, ám az eredmény már nem változott, így a Manchester United lehengerlő magabiztossággal jutott be a május 28.-ai döntőbe.

A Wembley-ben az a Barcelona lesz a „vörös ördögök" ellenfele, amely a 2009-es fináléban 2-0 arányban lemosta őket a pályáról. Vajon lesz-e visszavágás?

Bajnokok Ligája, elődöntő visszavágó (az összesített eredmény):
Manchester United - Schalke 4-1 (6-1)
gólok: Valencia (26.), Gibson (31.), Anderson (72., 76) illetve Jurado (35.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: